Френският Сенат след Националното събрание (долната камара на парламента) одобри законопроекта

...
Френският Сенат след Националното събрание (долната камара на парламента) одобри законопроекта
Коментари Харесай

Франция увеличава с 40% военния си бюджет

Френският Сенат след Националното заседание (долната камара на парламента) одобри законопроекта за военното обмисляне за интервала 2024-2030 година, заяви в. " Експрес ".

Общият бюджет за защита, очакван за тези седем години, ще възлезе на рекордните 413,3 милиарда евро, включително 13,3 милиарда евро за извънбюджетни разноски. Това е с 40% повече спрямо предходния дълготраен проект.

Това нарастване е стимулирано, от една страна, от доставките на оръжия и муниции за Украйна и съответното попълване на личните ѝ запаси, а въпреки това, от контрактуваното на срещата на върха на НАТО във Вилнюс условие съюзническите страни да изразходват за отбрана най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт.

Като се вземе поради дефицитът на муниции, породен от военната помощ за Украйна, проектът планува 16 милиарда евро за муниции и 5 милиарда евро за ракетни системи земя-въздух.

Въпреки забележителното финансиране в размер на 268 милиарда евро въоръжените сили ще получат по-малко бронирани машини, изтребители и бойни кораби, отколкото беше планувано в предходната военна стратегия.

Бюджетът е очакван за персонален състав от 275 000 бойци и цивилни чиновници на цялостно работно време до 2030 година (без резервистите).

Освен това законът планува вложения за рационализация на армията: 10 милиарда евро за нововъведения, 6 милиарда евро за галактически технологии, 5 милиарда евро за безпилотни самолети, 4 милиарда евро за кибертехнологии и цифровизация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР